Η παραλία της Πέρδικας

ΠΕΡΔΙΚΑ


Από την Αίγινα, νοτιοδυτικά, ξεκινά ο παραλιακός δρόμος που συνεχίζεται νότια, προς τον όρμο του Μαραθώνα. Τρία χιλιόμετρα μετά τον Μαραθώνα, καταλήγει στο παραδοσιακό ψαροχώρι της Πέρδικας, το οποίο απέχει 9 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αίγινας.

Η Πέρδικα είναι ένας παλιός παραδοσιακός οικισμός κτισμένος γύρω από το λιμάνι της. Παλιά οι κάτοικοί του ασχολούνταν αποκλειστικά με το ψάρεμα. Κύριο χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα μικρά σπιτάκια με τις αυλές να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Η μια πλευρά της Πέρδικας είναι όλη ένα πλακόστρωτο υπερυψωμένο μπαλκόνι πάνω από την θάλασσα. Στη σειρά στο πεζόδρομο υπάρχουν ταβέρνες, πασίγνωστες για τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά τους, ουζερί, μπαρ και καφετέριες.

Ο υπερυψωμένος πεζόδρομος, στον οποίο υπάρχουν τα μαγαζιά, συνεχίζεται με παγκάκια ανάμεσα σε φοίνικες που μπορεί κανείς να ρεμβάσει και να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα βλέποντας τον ήλιο να χάνεται μέσα στην θάλασσα.

Κατεβείτε τα πέτρινα σκαλάκια στα διαμορφωμένα βραχάκια για μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά. Kολυμπήστε στην όμορφη, βραχώδη παραλία της Πέρδικας, δίπλα στον ίσκιο των δένδρων, απλώστε την ομπρέλα σας και βουτήξτε στα πεντακάθαρα νερά, από τις δυο ξύλινες εξέδρες.

Εκτός από τα βραχάκια, για να κολυμπήσετε υπάρχουν στην Πέρδικα άλλες δύο παραλίες. Η πρώτη βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού και η δεύτερη παραλία βρίσκεται μετά το ακρωτήρι της Πέρδικας, αριστερά από την Εκκλησία του Αγίου Σώστη.

Η Πέρδικα διαθέτει λιμάνι υποδοχής σκαφών και συγκεντρώνει λόγω της γραφικότητας της πλήθος από κότερα και γιωτς με ξένους και Έλληνες τουρίστες.

Απέναντι από τον υπερηψωμένο πεζόδρομο στον οποίο βρίσκονται τα μαγαζιά, στην πλαγιά του λόφου υπάρχουν ερείπια από τα ναυτικά οχυρά της Γερμανικής Κατοχής.

Στην Πέρδικα υπάρχει η Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου μπροστά στο λιμάνι και στο ακρωτήρι της Πέρδικας υπάρχει η Εκκλησία του Αγίου Σώστη που γιορτάζει στις 7 Σεπτεμβρίου. Τότε γίνεται μεγάλο πανηγύρι και ο κόσμος διασκεδάζει με ορχήστρες που υπάρχουν σε όλες τις ταβέρνες. Η Εκκλησία χτίστηκε από εράνους των κατοίκων, αλλά καταστράφηκε το 1943 από τους γερμανούς. Ξαναχτίστηκε, μεγαλύτερη, μέσα στην πόλη, στον εσωτερικό δρόμο, πάνω από την παραλία.

Την Ανοιξη οι λόφοι είναι πλημμυρισμένοι με αγριολούλουδα χιλιάδων χρωμάτων και αρωμάτων. Περπατήστε στα μονοπάτια, πάνω στο λόφο ή δίπλα στην βράχινη παραλία μαζί με τα θαλασσοπούλια

Το καλοκαίρι, όλα αλλάζουν. Η πεντακάθαρη, γαλάζια θάλασσα, το μπάνιο, τα παιχνίδια στην παραλία, το ψάρεμα και βαρκάδα ανάμεσα σε κότερα να πηγαινοέρχονται.

Πολύ κοντά στην Πέρδικα βρίσκονται οι γραφικές παραλίες Κλίμα, Σαρπά και Μονή. Η Σαρπά είναι μία πολύ όμορφη οργανωμένη αμμουδερή παραλία με δέντρα, βότσαλα στη θάλασσα και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Πέρδικα, στο βάθος ενός πανέμορφου κολπίσκου, στον οποίο αράζουν πολλά σκάφη. Στην παραλία θα βρείτε beach bar, στο οποίο μπορείτε να φάτε κάτι πρόχειρο, να πιείτε τον καφέ σας, ένα χυμό, παγωτά ή αναψυκτικά, ούζο, τσίπουρο, κρασί και μπύρες.

Το Κλίμα (Κλειδί) είναι μία όργανωμένη αμμώδης και βοτσαλωτή παραλία με ανοιχτόχρωμα πεντακάθαρα γαλάζια νερά, που προσφέρεται για κολύμπι στην περιοχή Κλειδί, σε απόσταση 2 χλμ. από την Πέρδικα. Βρίσκεται στο βάθος ενός γραφικού κολπίσκου, στον οποίο ελλιμενίζονται αρκετά σκάφη. Στην παραλία υπάρχει καντίνα, στην οποία μπορείτε να φάτε κάτι πρόχειρο, να πιείτε τον καφέ σας, ένα χυμό, παγωτά ή αναψυκτικά, ούζο, τσίπουρο, κρασί και μπύρες.

Κάντε κράτηση στα Δωμάτιά μας

 Back
to top